Добре дошли във вълшебният свят на еднорозите

Добре дошли във вълшебният свят на еднорозите! Ах, тези еднорози!
Малките деца, особено момичетата, по една или друга причина изпитват неистова радост щом чуят думата „еднорог”.

Незнайно как, дори още в съвсем ранна възраст, когато в повечето случай децата не гледат телевизия, те се влюбват в тези магически същества още при първата среща с тях, най-често под формата на плюшени играчки или във вълшебните приказки и книжки за еднорози. Най-интересното е, че митовете за еднороговите същества, съществуват по целия свят във всички различни култури, представяте ли си?

Щом веднъж детето се запали по темата еднорози, започва цялата магия. Tе искат дрехи, играчки, шишета, чаши и какво ли не, но всичко задължеително трябва да бъде с еднорози!

И как няма да се влюбят! Децата ги обичат! Възрастните ги обичат! Всички ги обичат! Този свят преливащ от всички цветове и багри на дъгата, завладява не само малки, а и пораснали деца!

Доста често за „тема” на рожден ден се избира именно „Еднорози”!

Да, всички бихме се радвали да присъстваме на едно такова вълшебно, цветно и приказно парти с украса, салфетки, балони, къпкейкове и разбира се торта с еднорог! Ако ви предстои специален повод – рожден ден, кръщене или просто парти с еднорози, може да разгледате нашите предложения за най-различни варианти на тези красиви същества!

Освен, че са прекрасни, те до голяма степен подхранват и въображението на децата!
 
Ако търсите специален подарък, възползвайте се от въможността да персонализите и подарите играчка с уникално послание или име на детето! Вижте част от варианите за собствена персонализация – ТУК!

 

В нашият сайт ще откриете, както големи, така и малки еднорози, а някой дори имат магически крила, които мърдат! А защо не и възглавница с еднорози! Вижте всичките ни предложения ТУК.

Споделяме Ви и малко интересни информация за това митично животно, което е пресъздадено в легендите, като митологично животно, наподобяващо кон с един рог на челото. Той се появява в ранните месопотамски произведения на изкуството, а също така е споменат в древните митове за Индия и Китай.

Всъщност известният рог от еднорог представлявал резец на нарвал (китоподобен бозайник, който се среща край ледовитите води на Гренландия, Русия и Канада). Еволюиралите бивни на нарвалите могат да достигнат дължина от 3,5 метра.
 

През Средновековието характерният за морския бозайник рог се е продавал на високи цени, тъй като хората са били заблуждавани, че е от еднорог. Нарвалският рог от гренландските брегове бързо придобил статута на изключително ценен предмет в централните и южните части на Европа.

Еднорогът се оказва един от най-устойчивите архетипи, играещи активна роля в живота ни и до днес. Той продължава да се развива като символ и значението му не спира да се изменя хилядолетия, след като е описан за първи път от древните историци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *