Къде да държите детските играчки

goliam plushen ednorogОрганизацията на дома включва и правилната подредба на играчките в детската стая. Тяхното съхранение се оказва истинско предизвикателство в доста от случаите, защото за най-малките не е от значение да е разтребено вкъщи, а да се забавляват необезпокоявани през свободното си време. Докато те играят и се веселят, единственото важно нещо за тях, е да могат да се насладят изцяло на тази емоция, без да се тревожат за разхвърляните навсякъде вещи.

Повечето родители се стремят към това да приучат децата си към ред и дисциплина, която включва ежедневното подреждане и нагледното съхранение на детските играчки. За да има достатъчно място за всички, е добре да се помисли за покупката на специални кутии и/или плетени кошчета, в които да се прибират различните видове пособия за игра – плюшени изделия, конструктори, пъзели, топки и прочее. 

За къде са подходящи плюшените играчки?Къде да държите детските играчки

Те нямат нужда от реклама. Любими са на малки и големи, те са идеални за подарък по случай поводи като рождени дни, имени дни, Коледа и Нова година, годишнини и др. Лесни са за съхранение, а много от децата не могат да заспят, ако не гушкат любимата си детска играчка, която им носи спокойствие и усещане за сигурност. Освен това, родителите все по-често ги предпочитат и за декорация на детска стая, която за да е в унисон с природата на най-малките, трябва да е украсена подходящо, без да бъде лишавана от любимите за всички малчугани пособия за игра.

А какво трябва да знаем за съхранението на изделията от плюш? Има ли нещо по-специално, с което трябва да се съобразим, или е напълно достатъчно просто да ги подредим правилно в стаята и да ги почистваме през определен период от време? В случая е добре да се каже, че стане ли дума за изделия от плюш, е добре да се наблегне върху елиминирането на прах в материите, което се оказва реална предпоставка и за поява на алергии. В този ред на мисли, съхранението им трябва да е свързано и с правилното им почистване, което може да е както мокро (в пералня), така и сухо (със сода).

Можем ли да аранжираме с тях детската стая?

Ако се чудите къде и как да държите използваните от детето играчки, е добра идея да подредите част от тях върху наличните в стаята мебели или да заложите на съхранението им в детски кош и кутия. По този начин те ще са нагледно достъпни и няма да осуетяват безпроблемното преминаване през помещението или да затруднят ежеседмичното му почистване.

За никого не е тайна, че именно детските играчки и тяхното коректно съхранение придават закачливо излъчване на стаята, в която хлапето спи, учи и играе. Освен с подходящите за пола и възрастта на малчугана мебели, бихте могли да разкрасите неговата лична територия и с помощта на красиво аранжирани играчки. 

Те ще внесат радостна атмосфера в помещението, която ще предразполага детето към весели игри и приятни мигове в компанията на неговите любими герои и занимания. Добра идея е да поставите някои плюшени играчки и директно в леглото, което спомага за по-лесното приучаване на дечицата към самостоятелно спане. 

Кои видове са най-предпочитани?

Къде да държите детските играчкиСъхранението на пособията за игра не е единственото нещо, за което трябва да помислим. Преди това е редно да изберем какво точно да осигурим на детето си, за да може да се развлича пълноценно през свободното си време. Плюшените изделия са хит сред малки и големи, като тяхната покупка никога не е излишна. Подходящи са както за подарък, така и за аранжиране на стаята, а за някои дечица са задължителен атрибут и по време на сън.

Всяко едно дете си има свои лични предпочитания за това с какво да играе през уикенда, след училище, по време на ваканциите. Това обуславя избора на детски играчки като строго индивидуален, но все пак съществуват някои топ продукти, които винаги ще се търсят и купуват. А те са:

 • Плюшени животни и герои от известни филмчета;
 • Пъзели и конструктори;
 • Големи мечета с надписи по тях (персонализирани подаръци);
 • Ранички и възглавнички от плюш;
 • Интерактивни детски играчки;
 • Образователни игри и др.

Без значение с какви неща обича да си играе детето ни, всяко едно пособие трябва да има своето специално отредено място, за да бъде достъпът до него винаги бърз и лесен. Хаотично разхвърляните по земята детски пособия не позволяват тяхното безпроблемно намиране, а и така видът на помещението ще е неугледен и не такъв, какъвто искаме да бъде – подреден, красив и функционален.

Когато се грижим за правилното съхранение на вещите си, те няма да ни създават никакви затруднения. Ползването им ще се свързва само и единствено с приятни емоции, а не с трудности в откриването и почистването им. Точно затова е необходимо да помислим внимателно за тяхната съвършена организация, която включва и съхранението на детските играчки по кутии. 

С какво се отличават персонализираните предложения?Къде да държите детските играчки

В Амек Тойс ще намерите многобройни предложения от плюш, които могат да са и персонализирани. С тях жестът Ви ще добие индивидуална насоченост, която допада на децата и техните родители. Ако досега не сте залагали на персонализирани детски играчки за конкретен повод, е добре да промените това по-скоро. В Амек Тойс Ви очакват предложения като:

 • Животни от плюш със зодия и име;
 • Плюшени раници с надпис по избор;
 • Джинсови тефтери и подвързии за съхранение на тетрадки с името на детето;
 • Персонализирани бебешки стоки;
 • Подаръци за Свети Валентин и др.

Какво по-хубаво от това да зарадваме някого по нестандартен и запомнящ се начин? Когато подходим специално към избора на подарък, то и неговият получател ще се почувства специален. 

Защо да изберем Амек Тойс

Освен за практичното съхранение на любимите вещи на детето, трябва да се помисли и за техния правилен избор. Всяка една възраст е свързана с конкретни интереси и предпочитания, съответстващи на етапа на развитие на малкото Ви съкровище. Ако то е все още малко бебе, е препоръчително да заложите на латерни и чесалки, но ако става дума за ученик, то в случая са удачни настолните и образователните игри. 

В Амек Тойс ще откриете нестандартни решения, за които си струва да отделите от времето си. Посрещнете тази Коледа радостно и щастливо, закачливо и игриво. 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *