Как да перем плюшени играчки

Как да перем плюшени играчкиПлюшените играчки са любимо средство за игра сред малки и пораснали деца. Те са сладки, те са толкова меки и красиви, че ни иде да не се разделяме от тях нито за миг… Дори и възрастните тайно поглеждат към витрината с пухкави предложения, за да им се полюбуват от сърце, а и за да върнат спомена от щастливото си детство.

Наред с наличието на многобройни плюшени играчки у дома, е налице и нуждата от тяхното системно почистване, за да не се превърнат от приятели на децата в сериозна заплаха за тяхното здраве. Това ще ни помогне да възвърнем ѝ свежият вид, а детето отново ще може да играе безопасно и до насита с нея. 

Как се перат плюшени играчки

За целта Ви е нужна пералня, подходящ перилен препарат (по възможност бебешки), също както и желание за постигане на висока хигиена. След като сте отделили мръсните от чистите плюшени играчки, можете да поставите първите в барабана. След това преминете към същинското пране, избирайки и подходяща програма.

Можете да извършите и ръчно пране, което също обещава добри резултати. Ако прецените, че пералнята не е най-добрият вариант, когато замърсяванията касаят изделия от плюш в големи размери или с много крехка конструкция, преминете към саморъчно почистване. 

Колко често

Извършвайте пране на плюшените играчки, когато обстоятелствата налагат това. Ако изделията от плюш са в светли цветове, също както и често се извеждат “на разходка”, то със сигурност ще Ви се наложи да ги почиствате по-често от обичайното. В случай, че детето спи с плюшените си приятели, перете и дезинфекцирайте поне два пъти месечно. 

С какво да се съобразим

Прането на бебешки и детски играчки от плюш е процедура, която бива предхождана от някои други действия, като:

  • Изваждане на батериите от музикални и интерактивни изделия от плюш;
  • Проверяване за хартиени и пластмасови елементи;
  • Прочитане на етикета, където са написани препоръчителните градуси за пране.

Много е важно да бъдете внимателни при поддръжката на изделията от плюш. Не допускайте тяхното повреждане, само защото не сте били достатъчно внимателни при тяхното почистване. 

Защо е важна дезинфекцията

Около нас има най-различни микроби, които често намират убежище в животните от плюш, с които детето ни си играе. Те чудесно се закрепят към материята и могат да останат там, докато не ги отстраним. Като добавим и изобилието от прах, се оказва, че дезинфекцията на тези изделията е дори задължителна. Амек-тойс Ви съветва да я извършвате колкото се може по-често. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *