Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Уебсайтът amek-toys.com е интернет магазин, собственост на фирма „ПЛЮШЕНИИГРАЧКИ.БГ“ ООД.
Уебсайтът предоставя информация, възможност за онлайн поръчка, закупуване и доставка на детски играчки.
Настоящите общи условия дават информация на потребителите за правата, ограниченията и отговорностите им при използване на информацията и услугите в уебсайта. Всеки потребител, работещ със уебсайта е обвързан с правилата на настоящите общи условия от момента на влизане в уебсайта до напускането му.
„ПЛЮШЕНИИГРАЧКИ.БГ“ ООД си запазва правото да извършва промени в данните и условията без предварително анонсиране.
УСЛОВИЯ ЗА ПОРЪЧКА И ПОКУПКА

Поръчка може да се извърши от различни категории в интернет магазина, където има публикувани артикули. Всеки артикул има кратко и подробно описание, тегло, продуктови опции, снимка и цена.
Указаната цена е за 1 брой в лева и включва ДДС. В цената на продукта не е включена цената за доставка.
При поръчка, потребителят следва да посочи основните параметри, изискани от него, съобразно дадените в интернет магазина опции. Потребителят задължително трябва да посочи име, адрес, телефон и e-mail за потвърждение на извършената от него поръчка. Само така може да започне процедурата по нейното окомплектоване. Непопълването на полетата за обратна връзка или публикуването на грешна, невярна или неточна информация не обвързва фирмата със задължението за изпълнение на поръчката и доставка.
Потребителят се ангажира да потвърди или отхвърли направената от негово име поръчка, както и да доизясни всички детайли по нея, след като консултант на „ПЛЮШЕНИИГРАЧКИ.БГ“ ООД се свърже с него по телефон или e-mail, в работното време на фирмата.
Потребителят потвърждава, че приема комуникацията по електронен път за равнозначна на информацията, предавана на хартиен носител или устно по телефона.
Чрез натискане на бутона „Финализирай поръчката“, потребителят извършва действие, което представлява волеизявление, обвързващо го със силата на договор – него (потребителят) и „ПЛЮШЕНИИГРАЧКИ.БГ“ ООД съответно на описаните в настоящия документ условия и правилата на Закона за защита на потребителите и правилата за търговия (ЗЗППТ).
УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

Стоките, поръчани на amek-toys.com, се доставят чрез куриерска фирма ЕКОНТ Експрес до адрес или офис, посочен в графа „Информация за доставката“.
След изпращане на поръчката, консултант на „ПЛЮШЕНИИГРАЧКИ.БГ“ ООД се свързва с потребителят по телефон или e-mail, в работното време на фирмата, за да потвърди, откаже или промени избраните от него артикули, адрес и дата за доставка.
Методите за доставка са в рамките на следващия работен ден.
Разходите по транспорта на стоките и стойността на такса наложен платеж са за сметка на потребителят.
Информация относно статуса на поръчката потребителят ще получи автоматично на посочения от него e-mail.

Методите на плащане са:

1. Плащане в брой при доставка – наложен платеж
Стойността на поръчката се заплаща на куриера при получаване на стоката.
При необходимост от възстановяване на плащания на Потребителя, това се извършва  чрез куриер или по начин допълнително уговорен между страните.

2. Плащане с кредитна (или дебитна карта)
Разплащанията се извършват чрез онлайн ПОС терминал „БОРИКА“, поддържащ технологиите Verified by Visa и MasterCard SecureCode, които гарантират в максимална степен сигурността на транзакциите.
С този метод можете да платите с дебитни и кредитни карти Visa, Visa Electron, Vpay, MasterCard, Master Card Electronic, Maestro, издадени от български или чужди банки.

При необходимост от връщане на платени с карта суми на Потребителя, това ще бъде направено чрез нареждането на обратна операция по картата, с която е направено плащането в срок от 20 работни дни.

Тегло на поръчката – Цена на доставка
0 – 1кг                               6.39 лв.
1 – 2кг                               7.63 лв.
2 – 5кг                               9.35 лв.
5 – 10кг                             13.53 лв.
10 – 15кг.                           17.71 лв.
15 – 20кг.                           20.66лв.
За информация за цена на доставка на пратка над 20 кг. може да се обърнете към нашите консултанти на посочените контакти!
Цените, описани в таблицата са с включен ДДС, но не включват такса наложен платеж, която се равнява на 2% от сумата на поръчката и се заплаща на куриера при доставка.

Може да направите поръчка по телефона 0899 989 362 или на място в шоурума на нашия централен склад:

гр. Пловдив 4000
Индустриална зона
ул. Карловско шосе“ 41 А

Работно време:
Понеделник до Петък: 09:00 – 18:00 ч.
Събота: 09:00– 14:30 ч.
Неделя: почивен ден

Поръчки по телефона се приемат:
Понеделник до Петък: 09:00-17:00 часа
Събота: 09:00-10:30 часа
Неделя: Почивен ден

ПРАВО НА РЕКЛАМАЦИЯ

Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, потребителят има право на рекламация при:

констатирани липси
дефекти на стоката
несъответствие с обявения размер
несъответствие с поръчаната стока
Рекламацията се предявява до пет работни дни след получаването на стоката.

При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за:

възстановяване на заплатената сума
заменяне на стоката с нова
ОТГОВОРНОСТИ

Онлайн магазина на „ПЛЮШЕНИИГРАЧКИ.БГ“ ООД – amek-toys.com не носи отговорност при изчерпване на количества от дадени артикули, както и в случай на забавяне на пратката от страна на куриерската фирма. В случай, че няма възможност да бъде осигурен желания от Вас артикул или се предвиди забавяне на комплектоването на поръчката, Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или e-mail, като при възможност ще Ви бъдат предложени алтернативни артикули.

ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА НА ЗАКУПЕНА СТОКА

В срок от 7 дни след получаване на стоката, клиентът има право да я върне или замени, като са спазени следните условия:

Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, прана, гладена)
Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба
Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива (транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента)
Стоки с Персонализирани елементи (надпис, бродерия или принт) се считат за индивидуални поръчки и не подлежат на връщане или замяна, освен в случаите в които е констатиран един от факторите необходими за рекламация.

С оглед спазването на чл.53 от ЗЗП, плащанията на стоки към „ПЛЮШЕНИИГРАЧКИ.БГ“ ООД са неавансови, а преди изтичане на 7-дневния срок, в който може да се откажете от сключения договор (поръчката), платената от Вас сума се приема като задатък (съобразен с чл.93 от ЗЗД).

ПРИЛОЖИМО ПРАВО

В случай, че поради промени в законодателството или поради друга причина, който и да е било разпоредба на Общите условия не може да бъде приложена, отношенията между страните се уреждат от разпоредбите на действащото законодателство и установените търговски практики и обичаи.

РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ

Всички спорове, произтичащи от или във връзка с настоящите Общи условия ще бъдат отнесени за разрешаване от Арбитражния съд при Стопанска асоциация гр. Пловдив, съобразно неговия правилник за дела, основани на арбитражни споразумения. Арбитражната такса, разноските по Арбитражния съд и разноските на страните се присъждат в тежест на страните така, както постанови Арбитражния съд.

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Вижте тук .