Политика за поверителност

Обща информация

Във връзка с приетият от Европейският съюз регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), влизащ в сила от 25 май 2018г и имащ за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка, фирма “ПЛЮШЕНИИГРАЧКИ.БГ” в качеството си на онлайн търговец, гарантира, че отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за извършване на продажба и съпътстващите я събития (уведомления за поръчката и маркетингови известия) и ги пази отговорно и законосъобразно.

Информация относно Администратора на лични данни

Наименование “ПЛЮШЕНИИГРАЧКИ.БГ” ООД
ЕИК/БУЛСТАТ : 204455976
Седалище и адрес на управление: област Пловдив, община Марица
с. Труд 4199, УЛ.КАРЛОВСКО ШОСЕ No 41
Адрес за упражняване на дейността: област Пловдив, община Марица
с. Труд 4199, УЛ.КАРЛОВСКО ШОСЕ No 41
Данни за кореспонденция: област Пловдив, община Марица
с. Труд 4199, УЛ.КАРЛОВСКО ШОСЕ No 41
E-mail:sells@amektoys.bg
Телефон.: 032 947 947

Информация относно длъжностното лице по защита на личните данни

Име: “ПЛЮШЕНИИГРАЧКИ.БГ” ООД
Седалище и адрес на управление: област Пловдив, община Марица
с. Труд 4199, УЛ.КАРЛОВСКО ШОСЕ No 41, Фирма ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ
Данни за кореспонденция: област Пловдив, община Марица
с. Труд 4199, УЛ.КАРЛОВСКО ШОСЕ No 41
Телефон: 0899989367
Email: daniel@amektoys.bg
Информация относно компетентния надзорен орган

Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон:02 915 3 518
Email:kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт:cpdp.bg
„ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ“ ООД осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Чл. 1. (1) ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ събира и обработва Вашите лични данни във връзка с извършване на покупка от Ваша страна на основание чл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679, и по-конкретно въз основа на следното:

Изрично получено съгласие от Вас като клиент;
Спазване на законово задължение, което се прилага спрямо ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ;
За целите на легитимния интерес на ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ.
(2) ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ е администратор на лични данни по отношение на Вашите данни като клиенти на нашия онлайн магазин. Спрямо личните данни, които Вие обработвате, използвайки нашите услуги, ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ действа в качеството си на обработващ лични данни.

Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на Вашите лични данни

Чл. 2. (1) ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ събира и обработва личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с извършване на покупка в нашия онлайн магазин, както и за записване за известия относно бъдещи промоции и събития. Включително за следните цели:

създаване на профил необходим за проследяване на поръчките ви, както и за по-лесно осъществяване на нови такива.
регистрация
счетоводни цели;
статистически цели;
защита на информационната сигурност;
изпращане на информационни съобщения, съобщения за промяна в статуса на поръчката, съобщения за промоции, съобщения за бъдещи събития свързани с нашата дейност.
 (2) ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ спазва следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
ограничение на целите на обработване;
съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;
точност и актуалност на данните;
ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.
(3) При обработването и съхранението на личните данни, ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ може да обработва и съхранява личните данни с цел защита следните си легитимни интереси:

изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.
Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ ?

Чл. 3. (1) ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ извършва следните операции с личните данни за следните цели:

Регистрация на потребител в уебсайта с цел извършване или улесняване на покупка. Заключение от оценката на въздействието: Въз основа на горепосочената оценка на въздействието, длъжностното лице за защита на личните данни, счита че операцията „ Извършване или улесняване на покупка “ е допустима за извършване и предоставя достатъчни гаранции за защита на правата и законните интереси на субектите на данните в съответствие с изискванията на GDPR.
Изпращане на информационни съобщения – целта на тази дейност е администриране на процеса по изпращане на съобщения до клиентите, които се отнасят до проследяване статуса на извършена поръчка.
Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини съдържащ информация за промоции,отстъпки, събития или нови продукти до клиентите, които са заявили, че желаят да получават;
 (2) ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:

Данни: Ваши индивидуализиращи данни (име и фамилия, електронна поща, държава, адрес, телефон)
Цел, за която се събират данните:1) Регистрация на потребител; 2) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, включително при изразено желание – за изпращане на бюлетини и рекламни съобщения;
Основание за обработка на личните Ви данни– С приемането на общите условия и регистрация в уебсайта и закупуване на продукт, между ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
.

Други данни, които ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ обработва– При влизане в нашия уебсайт или във Вашия профил, ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ събира данни за използвания IP адрес.
Цел, за която се събират данните:Подобряване на сигурността на услугата, подобряване на бързината и както и локализация на интерфейса, статистически и маркетингови проучвания.
Основания за обработка на данните:Обработването е необходимо за изпълнение на договор, по който субектът на данните е страна – чл. 6, ал. 1, б. (б) на GDPR. До създаването на профил на потребителя, IP адресът се събира на основание осъществяване на легитимните интереси на администратора – чл. 6, ал. 1, б. (е) от GDPR;
Ваши данни за издаването на фактура на физическо лице– Ако желаете да Ви бъде издадена фактура в качеството Ви на физическо лице, следва да предоставите своя единен граждански номер.
 (3) ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:

разкриват расов или етнически произход;
разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.
(4) Личните данни са събрани от ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ от лицата, за които се отнасят.

(5) Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.

Срок на съхранение на личните Ви данни

Чл. 4. (1) ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви в уебсайта, или ако не съществува такъв – за срок от 6 години. След изтичането на този срок, ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне.

(2) ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходимо да бъде удължен с оглед легитимни интереси на ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ или друго.

(3) ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ съхранява личните данни, които е необходимо да пази по силата на приложимото законодателство за съответния предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на вашата регистрация.

Предаване на вашите лични данни за обработване

Чл. 5. (1) ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679.

(2) ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните ви данни

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Чл. 6. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез попълване на формата във Вашия клиентски профил или чрез искане в свободен текст посредством имейл до адрес: eshop@plusheniigrachki.bg

(2) ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

(3) С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на регистрацията Ви, Вашият акаунт ще стане неактивен.

Право на достъп

Чл. 7. (1) Вие имате право да изискате и получите от ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с него, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

(3) ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.

(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

Право на коригиране или попълване

Чл. 8. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ.

Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

Чл. 9.(1) Вие имате правото да поискате от ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ изтриване на свързаните с Вас лични данни, а ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ;
личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.
(2) ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.
(3) За да упражните правото си на „забравяне“, Вие следва да подадете искане през опцията във Вашия профил или писмено искане, изпратено до ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ, както и да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните преди ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ, като представите на място своята лична карта за целите на идентификация и при необходимост въведете своите данни за вход в профила на лицето, за което се отнасят данните, пред служител на ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ.

(4) ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

Право на ограничаване

Чл. 10. Вие имате право да изискате от ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ да провери точността на личните данни;
обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните Ви данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ имат преимущество пред Вашите интереси.
Право на преносимост

Чл. 11. (1) Вие можете по всяко време да изтеглите данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ, директно през Вашия профил или с искане по имейл.

(2) Вие можете да поискате от ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ директно да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

Право на получаване на информация

Чл. 12. Вие можете да поискате от ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

Право на възражение

Чл. 13. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ, които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

Чл. 14. (1) Ако ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

(2) ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ не е длъжен да Ви уведомява, ако:

е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
уведомяването би изисквало непропорционални усилия.
Лица, на които се предоставят личните ви данни

Чл. 15. Личните Ви данни не се предоставят на лица извън ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ.

Други разпоредби

Чл. 16. В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон:02 915 3 518
Email:kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт:cpdp.bg
Чл. 17. Можете да упражните всичките си права относно защита на Вашите лични данни чрез формите, приложени към настоящата информация. Разбира се, тези форми не са задължителни и можете да отправите исканията си във всякаква форма, която съдържа изявление за това и ви идентифицира като притежател на данните.

Чл. 18. Ако съгласието се отнася за трансфер, Администраторът описва възможните рискове за трансфера на данните към трети държави при липсата на решение за адекватна защита и подходящи средства за защита.

Чл. 19(1). Когато възлагате на ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ да обработва лични данни на трето лице за целите на използването на услугата, ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ действа в качеството на обработващ личните данни.

Политика за използване на бисквитки (Cookie Policy)

Сайтът на ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ.БГ използва бисквитки, които са важни за коректната му работа. Посещавайки нашия сайт, Вие приемате използването на бисквити.

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Видове бисквитки, които използваме:

Задължителни бисквитки
Тези бисквитки са необходими за коректната работа на уебсайта. Например, с тези бисквитки ви показваме информацията на нашия сайт на правилния език, а цените – спрямо валутата и ДДС за съответната държава. Такива бисквитки са също тези за включване на кеширане, за запомняне на предишен избор както и предишно въведени данни за пръчка и др.

Аналитични бисквитки
Благодарение на тези бисквитки ние следим посещаемостта на нашия сайт и можем да анализираме доколко нашите потребители работят лесно с него (бисквитки на Google Analytics,hotjar и др.). Тези бисквитки не ни дават никаква информация за вашите лични данни. Те ни показват кои страници от сайта ни сте разгледали, дали сте посетили сайта ни през мобилно или десктоп устройство и други анонимни данни. За Google Analytics използваме също анонимизиране на IP адресите посредством _anonymizelp. Максималният период, в който пазим аналитичните данни в Google Analytics е 50 месеца.

Функционални бисквитки
Тези бисквитки Ви позволяват да използвате пълната функционалност на сайта ни, да гледате видеата в него, да ни пишете на чата, както и да запомняте предпочитания език, на който да се зарежда информацията на нашия сайт.

Бисквитки за прецизно таргетиране
Тези бисквитки съдържат информация за това как сте използвали нашия сайт и могат да бъдат задействани от наши рекламни партньори. Те не съхраняват лична информация. Благодарение на тях няма да ви бъде показвана информация, която е нерелевантна за вас. Това са динамични бисквитки на Facebook, Google и др.

Настройките на бисквитките, които получавате от нашия сайт, можете да направите в браузъра, който използвате. Имайте предвид, че ако ограничите някои видове бисквитки, е възможно сайтът ни да не работи напълно коректно и да не можете да използвате пълните му функционалности.