Подаръци за Свети Валентин

Макар да е католически празник, Свети Валентин отдавна е излязъл от границите на държавите, в които традиционно се изповядва католическото християнство и се е превърнал в ден на любовта за жителите на всички континенти. Как ще изненадате половинката си тази година? Имате ли идея за подарък?

От къде идва празникът Свети Валентин?

На 14 февруари в католическия календар се отбелязват двама мъченици, които носят името Валентин и са живели през трети век. Макар официално в църковните исторически документи да няма писмени доказателства за връзката на някой от двамата с романтичната любов, денят, в който се честват те, става популярен като празник на влюбените.

Обясненията за обвързването на деня на Свети Валентин с романтиката могат да се открият в легенди. Една от тях гласи, че мъченикът бил държан в затвор, където се влюбил в жената на тъмничаря. Друга легенда твърди, че във време, когато сватбите били забранени, епископът (бъдещият свети Валентин) извършвал тайно сватбени церемонии. Има логика обаче и в твърдението, че денят на честването на двамата светии е обвързан с празника на влюбените, тъй като на 15 февруари е бил древноримският празник на любовта луперкалии.

Каквато и да е истината, днес празникът на влюбените ни дава възможност да забавим малко темпото и да покажем на най-близкия си човек своите чувства.

Идеи за подаръци за Свети Валентин от Амек Тойс

Изборът на подарък обикновено е труден и ни изправя пред сериозни колебания. Стремежът ни винаги е да изберем нещо, което е красиво и което може да бъде възприето като символ на любов. И да е изненада. В Amek Toys сме подготвили разнообразие от подаръци за Свети Валентин:


● Плюшени сърца. Размерите са разнообразни – от ключодържатели до над един метър. Може да са с персонален надпис;

● Сърца с отпечатана ваша снимка;

● Големи плюшени мечоци;

● Плюшени мечета със снимка или надпис на коремчето;

● Мечета и други животни (таралежчета, зайчета, котета), държащи сърце;

● Дяволчета със сърце;

● Възглавници (с картинки със сърчица, с влюбени животни или с принт на Ваша снимка).

Защо да персонализирате подаръка за него и нея?

Символът на сърцето, сам по себе си, говори за чувствата на човека, който го подарява. Както и плюшеното мече или умилителната плюшена животинка. В Амек Тойс обаче предлагаме допълнителна услуга – персонални надписи и принт на снимки. Така Вашият подарък ще бъде наистина специален и ще се превърне в незабравим спомен. Изработката отнема три дни, цените са достъпни, а доставката е бърза. Поръчайте неповторим подарък за своята половинка от Амек Тойс!