Идеи за създаване на стая за новородено

Проектиране и декориране на детска стая за бебе

Създаването на стаята за вашето мъниче, което предстои да се роди, може да е цяло предизвикателство. Още повече, ако трябва да започнете от нулата. Това е важна задача, за изпълнението на която може да имате нужда от помощ. Трябва да се вземе предвид времето, безопасността и разбира се, естетиката.

Тази статия ще ви дадем основни насоки и предложения от Амек Тойс за проектиране и декориране на стая за новородено.

Съвети и идеи за създаване на детска стая; проектиране на стая за бебета

  1. Изберете подходяща стая

Ако започвате буквално от нулата и все още не сте определили коя стая ще подготвите за новия член на семейството, препоръчваме ви да вземете предвид някои критерии. Изберете стая, която е близка до спалнята ви. Също така е добре местоположението да е такова, че стаята да е светла и да е възможно най-отдалечена от външните шумове. Добре е и в близост да е банята, за да имате бърз достъп до вода.

  1. Осигурете безопасност в стаята

Безопасността на бебето трябва да е приоритет номер едно при обзавеждането на детската стая. Изберете подходящи стабилни мебели, без рязко движещи се части, с възможно най-малко ръбове. Ако вече сте закупили такова обзавеждане, може да го обезопасите с предпазители за ъгли. Приберете кабелите и не пропускайте да сложите предпазители за контакти.

  1. Боядисване на стените в детската стая

Цветовете в стаята трябва да са приветливи и спокойни – избягвайте прекалено ярките тонове. Пастелните тонове са много подходящи за бебетата.

Също така не избирайте прекалено контрастни комбинации. Относно самите бои – най-добре е да изберете такива без токсични вещества, които няма да навредят на здравето на детето.

  1. Семпъл дизайн и тема на детската стая

Хубавото е, че можете да избирате от много голямо разнообразие от теми и дизайни. Не се изкушавайте да прекалите с пищни варианти, които създават визуално напрежение. В същото време изберете забавна тема спрямо пола на детето, която да се съчетава и останалата част от жилището.

  1. Определяне на фокусна точка

Кошарата или детското креватче е основен елемент в детската стая, което най-често се използва за фокусна точка. Но има и алтернатива. Друг привличат вниманието елемент може да бъде голям прозорец, красив арт скрин, а защо не и голямо плюшено мече.

  1. Добавете подходящи завеси на прозорците

Важно е да има достатъчно естествена светлина в стаята. Но също така трябва да изберете подходящи завеси, които да спускате, когато дойде време за обедния сън на бебчето например. Най-добре е да изберете два слоя – едни тънки и едни по-плътни завеси. Те ще допринесат и за още по-приказния вид на стаята.

  1. Монтирайте рафт за книги

Погрижете се да стимулирате въображението и знанието на детето още от най-ранна възраст. За целта инсталирайте семпли рафтове, на които да сложите детска колекция с интересни и цветни книжки.

  1. Декориране на детската стая

Декорирането на стаята е също ключово за цялостния изглед и комфорта, който предлага. Изберете леки и лесни за местене предмети, които да не натоварват интериора. Подходящите аксесоари също ще ви помогнат да подобрите вида на стаята.

Аксесоари за детска стая от Амек Тойс

обиколник за кошараОбиколник за кошара – Сет 6 бр. плюшени възглавници

Предлагаме ви невероятен сет от шест възглавнички с връзки, които помагат за по-лесното прикрепяне към детската кошара. Изберете не само красив аксесоар за вашето бебче, а аксесоар с послание, което да говори за любовта, витаеща в семейното гнездо. Всяка възглавничка прилича на себе си, защото не прилича на другите. Това е прекрасна идея за подарък както за вас, така и за приятелите или роднините ви, които имат бебе. Този сет ще защитава мъничето и ще му помага да се чувства като в облаците.

обиколник за кошара животинчеОбиколник за кошара Животинче

Още един изключително сладурски аксесоар за кошара. Този обиколник тип кученце винаги ще пази бебчето ви и ще го обвива в нежна прегръдка. Красивият аксесоар може да се използва и за много други цели. Може да е вашата любима възглавничка за кърмене или дори опора по време на бременността.

платно за снимка с имеПлатно за снимка с Име

Специално за най-малките създадохме специална серия платна за снимка, които да ви помогнат да запазите най-прекрасните моменти близо до вас. На тях може да отбелязвате дните, месеците и седмиците на бебето. Персонализирани с името на детето, те ще оставят незабравим спомен за цялото семейство. 

Надяваме се, че тези съвети и предложения са ви вдъхновили. Разгледайте нашия онлайн магазин за още идеи за декорация на детската стая.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нашите мечета използват бисквитки, за да може вашето пазаруване в сайта ни да бъде по-бързо и приятно. Ако продължите да използвате сайта ни, приемаме,че сте съгласни с това.