Невеляшка - за какво помага тази бебешка играчка

07.12.2022

Защо бебешките невеляшки са подходящи за малките

Когато нашето мъниче се появи, то е съвсем крехко, беззащитно и чувствително. Знаем колко е важно за родителите да могат да се доверят на качествени продукти за хранене, грижа и дори за игра, за правилното и безопасно развитие на детето им. Бебешката играчка невеляшка е много подходящ избор за най-малките, тъй като тя им помага да развиват своите сетива и да се чувстват по-спокойни. В тази статия ще разгледаме какво е невеляшка и от къде произхожда тази бебешка играчка. Също така ще ви разкажем и защо тя е чудесен избор за вашето бебе. Накрая ще ви предложим няколко прекрасни модела невеляшки, които предлагаме в нашия онлайн магазин.

Какво е невеляшка?

Куклата невеляшка е играчка, която за първи път се произвежда в Русия. Тя се превръща в толкова популярна, че днес се възприема за традиционна руска кукла.

Какво представлява тази бебешка играчка всъщност?

Макар днес невеляшката да съществува в различни форми и варианти, има няколко основни черти, които я причисляват към това име. Тази кукла обикновено представлява кръгла топка, с тежест, която допринася за нейното клатушкане и невъзможността й да се обърне или падне. Когато докоснете играчката, тя започва да се поклаща и да издава звуци. Върху тялото под форма на топка може да е поставена кукла, пате, куче или друго животинче. Именно клатушкането и подрънкването представлява голям интерес за малките и вниманието им е привлечено от звука, формата и цветовете на играчката.

За дете на каква възраст е подходяща невеляшката?

Невеляшката е бебешка играчка, която е абсолютно безвредна за бебетата. Затова е подходяща дори за най-малките, като обикновено се препоръчва за деца до 1 годинка. Разбира се, ако детето има интерес към играчката, може да си играе с нея дори да е над тази възраст.

Защо да вземете на детето си невеляшка от Амек Тойс?

Освен че тези бебешки играчки са изключително чаровни и красиви, има няколко други, смятаме доста важни причини, да ги изберете:

  • Подпомага развитието на детето

Играта с невеляшка помага за развитието на паметта, концентрацията, фината моторика и захвата на детето.

  • Привлича вниманието

Поради кръглата си форма, движението и звука, които създава играчката, детето й се радва и играе с нея продължително време.

  • Безвредни са за малките

Нашите невеляшки отговарят на всички изисквания за безопасност. Направени са от текстил, пълнеж и багрила, които са безвредни за бебешкото здраве.

  • Възможност за персонализация

Нашите чаровни невеляшки могат да бъдат персонализирани с името на детенцето. По този начин можете да направите специален личен подарък на вашето мъниче или детето на ваши близки.

  • Висококачествен плюш, подходящ за най-малките

Нашите плюшени невеляшки са изработени от къс висококачествен плюш, който може да попие миризмата на майката. След това, когато малкото си играе с играчката ще усеща тази миризма и така още повече ще се успокоява.

Кои играчки невеляшки препоръчваме от Амек Тойс?

Бебешка играчка жираф-невеляшка Роли-Поли

Тази бебешка играчка може да бъде новия най-добър приятел на вашето мъниче, който да му помага да расте щастливо и да се развива. Той винаги ще го очаква с широка усмивка и разперени за прегръдка ръце.  

Бебешка играчка Момиченце-невеляшка Роли-Поли

Момиченцето невеляшка е прекрасна кукла, която можете да подарите на вашата принцеса. Те има невероятно красив дизайн и е облечена с прекрасна рокля. В дизайна преобладават нежно розово, бяло и сиво - подходящи успокояващи тонове за бебето.  

Мече-невеляшка Роли-Поли

Мечетата са любими на момченца и момиченца, затова сме се погрижили да ви предложим и два модела с мече - в синьо и розово. Тези сладки пухчовци са с чаровна муцунка и усмивка и приветлив поглед, който предразполага малките към игра. На сайта ни можете да намерите още модели играчки невеляшки, както и голямо разнообразие от други плюшени играчки за малки и големи деца.

Назад към всички статии