Идеи за създаване на стая за новородено

31.10.2022

Проектиране и декориране на детска стая за бебе

Създаването на стаята за вашето мъниче, което предстои да се роди, може да е цяло предизвикателство. Още повече, ако трябва да започнете от нулата. Това е важна задача, за изпълнението на която може да имате нужда от помощ. Трябва да се вземе предвид времето, безопасността и разбира се, естетиката. Тази статия ще ви дадем основни насоки и предложения от Амек Тойс за проектиране и декориране на стая за новородено.

Съвети и идеи за създаване на детска стая; проектиране на стая за бебета

  1. Изберете подходяща стая

Ако започвате буквално от нулата и все още не сте определили коя стая ще подготвите за новия член на семейството, препоръчваме ви да вземете предвид някои критерии. Изберете стая, която е близка до спалнята ви. Също така е добре местоположението да е такова, че стаята да е светла и да е възможно най-отдалечена от външните шумове. Добре е и в близост да е банята, за да имате бърз достъп до вода.

  1. Осигурете безопасност в стаята

Безопасността на бебето трябва да е приоритет номер едно при обзавеждането на детската стая. Изберете подходящи стабилни мебели, без рязко движещи се части, с възможно най-малко ръбове. Ако вече сте закупили такова обзавеждане, може да го обезопасите с предпазители за ъгли. Приберете кабелите и не пропускайте да сложите предпазители за контакти.

  1. Боядисване на стените в детската стая

Цветовете в стаята трябва да са приветливи и спокойни - избягвайте прекалено ярките тонове. Пастелните тонове са много подходящи за бебетата. Също така не избирайте прекалено контрастни комбинации. Относно самите бои - най-добре е да изберете такива без токсични вещества, които няма да навредят на здравето на детето.

  1. Семпъл дизайн и тема на детската стая

Хубавото е, че можете да избирате от много голямо разнообразие от теми и дизайни. Не се изкушавайте да прекалите с пищни варианти, които създават визуално напрежение. В същото време изберете забавна тема спрямо пола на детето, която да се съчетава и останалата част от жилището.

  1. Определяне на фокусна точка

Кошарата или детското креватче е основен елемент в детската стая, което най-често се използва за фокусна точка. Но има и алтернатива. Друг привличат вниманието елемент може да бъде голям прозорец, красив арт скрин, а защо не и голямо плюшено мече.

  1. Добавете подходящи завеси на прозорците

Важно е да има достатъчно естествена светлина в стаята. Но също така трябва да изберете подходящи завеси, които да спускате, когато дойде време за обедния сън на бебчето например. Най-добре е да изберете два слоя - едни тънки и едни по-плътни завеси. Те ще допринесат и за още по-приказния вид на стаята.

  1. Монтирайте рафт за книги

Погрижете се да стимулирате въображението и знанието на детето още от най-ранна възраст. За целта инсталирайте семпли рафтове, на които да сложите детска колекция с интересни и цветни книжки.

  1. Декориране на детската стая

Декорирането на стаята е също ключово за цялостния изглед и комфорта, който предлага. Изберете леки и лесни за местене предмети, които да не натоварват интериора. Подходящите аксесоари също ще ви помогнат да подобрите вида на стаята.

Аксесоари за детска стая от Амек Тойс

Обиколник за кошара – Сет 6 бр. плюшени възглавници

Предлагаме ви невероятен сет от шест възглавнички с връзки, които помагат за по-лесното прикрепяне към детската кошара. Изберете не само красив аксесоар за вашето бебче, а аксесоар с послание, което да говори за любовта, витаеща в семейното гнездо. Всяка възглавничка прилича на себе си, защото не прилича на другите. Това е прекрасна идея за подарък както за вас, така и за приятелите или роднините ви, които имат бебе. Този сет ще защитава мъничето и ще му помага да се чувства като в облаците.

Обиколник за кошара Животинче

Още един изключително сладурски аксесоар за кошара. Този обиколник тип кученце винаги ще пази бебчето ви и ще го обвива в нежна прегръдка. Красивият аксесоар може да се използва и за много други цели. Може да е вашата любима възглавничка за кърмене или дори опора по време на бременността.

Платно за снимка с Име

Специално за най-малките създадохме специална серия платна за снимка, които да ви помогнат да запазите най-прекрасните моменти близо до вас. На тях може да отбелязвате дните, месеците и седмиците на бебето. Персонализирани с името на детето, те ще оставят незабравим спомен за цялото семейство.  Надяваме се, че тези съвети и предложения са ви вдъхновили. Разгледайте нашия онлайн магазин за още идеи за декорация на детската стая.    

Назад към всички статии