Как да почиствате големи плюшени играчки?

09.07.2021

Как да почиствате големи плюшени играчки?

Големите плюшени играчки са прекрасни за гушкане, но не трябва да забравяме, че се нуждаят от почистване. Вижте как правилно да перете големите ни пухкави приятели в тази статия.

Децата, а и много възрастни обичат да се гушкат в меките големи плюшени играчки и плюшени мечета. Въпреки това с течение на времето, обичаните плюшени играчки могат да задържат много прах, микроби, акари и други алергени. Често се случва да се подаряват плюшени играчки на деца при раждането с надеждата да бъдат техни спътници през целия живот. Така че е важно да се намери безопасен начин за почистване на плюшените играчки, не само за да ги запазите възможно най-дълго, но и заради здравето на детето. Различните видове играчки се нуждаят от различни методи за почистване, но може да Ви се струва, че плюшените играчки са трудни за почистване. А какво остава товага за огромните плюшени играчки? Без значение дали големият плюшен мечок е просто прашен от седене в стаята или е бил включван активно в детските игри, поставянето му в пералнята определено не е опция. Големите ни пухкави приятели няма да се поберат в уреда и дори да го направят, биха абсорбирали толкова големи количества вода, че много трудно биха изсъхнали напълно след пране. Почистването на такива плюшки изисква внимателно да ги вакуумирате и да използвате гъба. След банята им е време за разпухване и разресване с четка. Вижте как да почистите големите плюшени играчки в няколко лесни стъпки:

  • Стъпка 1 Отстранете всички аксесоари, които има плюшената играчка като панделки, дрешки или допълнителни премахващи се елементи. Измийте тези елементи отделно според етикетите им за поддръжка и пране. Ако етикети липсват или се съмнявате, измийте ръчно аксесоарите с хладка вода и ги закачете да изсъхнат на проветриво място.
  • Стъпка 2 Подушете играчката. Ако мирише на застояло, поставете я в голяма пластмасова торбичка и поръсете малко сода за хляб в нея. Ако Вашата играчка е твърде голяма, за да бъде поставена в торба, я сложете на голям брезент или чаршаф и я поръсете със сода за хляб. Оставете содата за хляб да седи поне час, за да абсорбира неприятните миризми.
  • Стъпка 3 Внимателно прахосмукирайте праха и содата от играчката, като прикрепите четка към прахосмукачката.
  • Стъпка 4 Поставете около една супена лъжица високоефективен препарат за пране или препарат за почистване на тапицерия в малък леген. Напълнете легена с топла вода.
  • Стъпка 5 Третирайте малка част от незабележимо място на дъното на плюшената играчка или район, който се покрива от дрехите . Тествайте почистващия си разтвор, за да сте сигурни, че няма да повредите или обезцветите козината на животното. Ако това стане, опитайте друг почистващ препарат.
  • Стъпка 6 Почистете плюшената играчка с бяла кърпа, за да избегнете случайно пренасяне на багрило.

За да избегнете нежелани цветови трансфери, потопете бялата кърпа в сапунената вода. Изстискайте водата от кърпата, докато тя стане влажна и не капе вода от нея. Започнете да почиствате играчката с кърпата, като използвате леко кръгово движение. Продължете този процес, докато не почистите навсякъде.

  • Стъпка 7 Ако откриете петна по плюшената играчка, които сте пропуснали при измиването, опитайте да ги почистите много нежно с четка за зъби с мек косъм. Направете това предпазливо, защото може да повредите козината. Третирайте толкова силно, колкото е необходимо, за да премахнете петното. Ако петното е устойчиво, оставете го. По-добре да запазите Вашия очарователен пухкав приятел, отколкото да рискувате да го съсипете.
  • Стъпка 8 Навлажнете друга бяла кърпа с хладка вода и със същото кръгово движение изплакнете третираните места. Може да се наложи да изплакнете животното повече от веднъж, за да премахнете целия сапун.
  • Стъпка 9 Сушенето на въздух на открито е най-добрия начин за изсушаване на току-що почистените плюшени играчки. Въздухът изсушава по-добре играчката от вентилатор или от поставянето й просто на сушилник в дома Ви.
  • Стъпка 10 Когато плюшената играчка е суха, внимателно я срешете или просто оформете козината с четка. Не използвайте четки или гребени, които са замърсени замърсени с лак за коса, гел или други продукти за коса. Внимателно разресвайте отделните кичури или заплитания, които намерите в по-дългата козина. След като изпълните всички стъпки до тук, може да поставите обратно аксесоарите и дрешките на играчката.

Несъмнено големите плюшки са едни от любимите ни пухкави приятели и трябва да се грижим за тях, ако искаме да са с добър външен вид и да не задържат вредни елементи като прах и други замърсявания. Ако все още не сте се сдобили с мечтаното голямо плюшено мече, защото сте се притеснявали дали поддръжката е твърде трудна, не се тревожете. Следвайте тези стъпки и играчката ще бъде в прекрасен вид много дълго време. На сайта ни ще намерите прекрасни плюшени играчки с различни размери. Може да ги разгледате тук.

Назад към всички статии