Плюшените играчки или един от най-важните подаръци за детето.

14.02.2020
Доста често първата играчка, подарък за детето е плюшено мече или друга животинка. През първите години на детското развитие, плюшените играчки стават неизменна част от живота на децата. Те доста често се привързват много силно към тях. Заспиват с любимата си плюшка или обичат да я носят навсякъде и да опознават заедно заобикалящият ги свят. А понякога дори, ако биха могли, щяха да вземат на разходка всичките си плюшени играчки за компания. Важно е обаче да осигурим правилната плюшена играчка според възрастта на детето и да я поддържаме в добро състояние.

Малките бебета,

обичат да докосват меката повърхност (козина) на бебешките плюшени играчки, твърдите им очи или части на играчката които могат да дъвчат, така те развиват сетивната си система. При никнене на зъбки, те често ги дъвчат и лапат, затова е важно те да бъдат с къса козина, да не се скубят  и да нямат малки елементи, които могат да се погълнат. Нашите бебешки играчки са специално подбрани и съобразени с детската възраст, а са толкова сладки, че ще се влюбите в тях!

За малко по-големите деца след 2-та година или toddler,

както доста често може да срещнем това определение, трябва да подсигурим отново безопасни играчки, които не включват в себе си малки частици, които могат да се погълнат. В тази възраст започва истинската игра с тези малки, сладки приятели. Детето ще обича да взема своите играчки с него, да ги разхожда, да ги люшка на люлката и да споделя с тях всички емоции от денят си, показвайки им всички нови неща, които открива. А в късните следобеди редовно ще ви кани на чай с всички негови плюшени играчки. Ще се опитва да ги облича, къпе и ще си измисля куп други игри, които малко или много свързва със свойте преживявания. Доста често след уморителен ден, плюшените играчки ще осигурят на детето спокойствие и приятни емоции. Вижте цялата ни секция с домашни плюшени животни и открийте приятел за вашето дете!

Децата в предучилищна възраст,

започват да играят и да участват в по-въображаема игра с плюшените си приятели. Те често ги обличат и си измислят какви ли не игри с тях. Така, че не се учудвайте ако жирафчето е принцеса , астронавт, учител, лекар или просто жираф! Те започват да споделят чувствата си и водят сложни разговори с тях. След труден ден в детската градина, детето доста често може да разкаже и сподели емоциите си със своят приятел и той да му помогне да преодолее трудният момент. Разгледайте нашите плюшени горски местообитатели!

Игрите на децата след 6 годишна възраст или в училище,

често отразяват и пресъздават детската ангажираност с нови промени в ежедневието и нови хора, които срещат. Плюшените играчки могат да се превърнат в цял клас с ученици, публика за куклено представление или банда от пирати. Те все още може да спят с тях и все повече полагат грижи за играчките си. Шият им рокли и дрехи, шапки и какво ли не други аксесоари. Вижте и нашите страхотни плюшени кукли, част от които могат да се персонализират с името на детето!

За по-големите деца,

особено любителите на животни, играчките с екзотични форми, представляват голям интерес. Заедно с тях децата се учат да класифицират животните, учат природните местообитания и география. Посещението на зоопаркът, може да се превърне в истинска атракция!

Назад към всички статии