Няколко интересни факта за представителите на зодия Овен

18.03.2020

 

Рождените дати или периода на овена: 21 март – 20 април Планета управител: Марс Стихия: Огън Зодиакални камъни: Топаз, Аквамарин, Яспис, Хелиотроп, Диамант. Съдбовна мисия: Да ръководи. Да поставя началото. Да прави пръв решителната крачка към новото. Да е винаги на върха.

  • Овенът има минимална толерантност към хората, които се опитват да го предизвикат. Те никога не приемат съвети, било то и добронамерени. Мразят да бъдат критикувани, дават 100 процента от себе си, за да осъществят плановете си и никога не вървят по „отъпкани пътеки”.
  • Отворен към нови идеи, любител на свободата, този индивид приветства всякакви предизвикателства. Той предпочита да действа пред това да говори. И винаги стига там, закъдето е тръгнал.
  • Мотото на Овена е: „Създавам нещо, за което да се грижа и да нося отговорност.“ Една мисъл, която може би обединява всички Овни е: 'Успехът в живота идва тогава, когато просто отказваш да се откажеш и имаш толкова силни цели, че препятствията, провалът и загубата действат като мотивация'.
  • Представителите на тази зодия не обичат да получават указания и предпочитат да свършат работата си сами.
  • Както всяка друга зодия, Овенът също има своите слабости. Понякога е арогантен и се отнася грубо с останалите. Представителите на огнения знак са толкова инати, че не биха отстъпили за нищо на света, дори и да грешат. Те са нетърпеливи и поради тази причина, много често вземат прибързани решения. Овните понякога са доста конфликтни личности и комуникацията с тях става абсолютно невъзможна. Овенът може да има труден характер, но ако погледнете под повърхността, ще откриете топъл човек с огромно сърце.

     

    И не на последно място Овните обожават да получават подаръци – Вижте нашата идея за страхотен персонализиран подарък за зодия Овен - ТУК

 

Детето Овен

Овенът е огнен знак и децата с тази зодия са винаги в движение. Много често тези малки динамични хора имат неконтролируем характер, те доста често ще предпочетат да действат и след да питат, защо.

Този зодиакален знак притежава страхотна енергия и запалва огъня отвътре, за да се превърне в истински лидер.

Новостите никога не плашат тази зодия. Те искат да правят всичко сами и мразят, когато някой им каже какво да правят. Жизненоважно е да научите тези малки хора да отчитат желанията на другите, защото те обичат да се поставят на първо място. Те обичат да избират различни решения от стандартните. Едва ли биха се вслушали в съветите на другите. Предпочитат да действат без да се замислят за последствията. За да ги направите спокойни и търпеливи, ще трябва да положите титанични сили и търпение. Тази задача ще бъде доста дълга и сложна, но не се пречупвайте. Огънят е в постоянна стихия и ще трябва да отделите много сили и време, за да го овладеете, карайки го да се подчини.

Децата Oвен са щедри. Ще се учудите да чуете, че малко дете проявява щедрост и с готовност споделя играчки, нали? Но децата Овни определено притежават тази черта и ще се изненадате да го видите в действие. Дори и отначало да прояви леко нежелание да сподели играчка или храна, детето Овен бързо го притъпява и подава смело ръчичка на другото дете. Любопитното е, че при Овните щедростта не изчезва с възрастта, напротив, остават все така добри и отзивчиви и когато пораснат.

В училище, тези деца обичат всякакви състезания и се опитват да бъдат включени във всички от тях. Те са много конкурентни и често могат да кажат, че вече знаят това или онова нещо много добре, дори за първи път да се сблъскват с него. Не искат да слушат едни и същи неща, а предпочитат да продължат и да предприемат по-нататъшните действия.

Идентичността на този знак има много голямо его и не се изненадвайте, ако понякога те действат егоистично. Този момент трябва да бъде добре наблюдаван и контролиран от ранно детство. Овните искат да бъдат винаги първи и вие трябва да обясните, че животът не винаги може да ги поглези и да даде всичко, което пожелаят. На моменти би трябвало да изчакат и да проявят търпение. Това може да доведе до още по-добри резултати след това.

Децата с тази зодия, обичат да казват какво мислят и често не обръщат внимание на чувствата на другите хора. Разбира се, те просто казват това, което всъщност мислят, без да искат да наранят чувствата на някой, рядко обаче забелязват това. Научете ги и на този аспект.  Не им позволявайте да се хвалят прекалено. Просто признайте техните постижения и ги насърчете за по-нататъшни действия в същата посока. Те са свободни деца, но понякога са необходими и някои граници и ограничения. Правилата са направени за спазването им, а не за нарушаването им по всяко време, когато не сме съгласни с тях. Освен това така ще ги научите да уважават другите. Имайки тонове енергия, тези деца обикновено предпочитат спорта. Насочете ги в тази насока, защото всеки спорт изисква дисциплина и търпение.

Тези деца имат нуждата да бъдат обичани и приети такива, каквито са. Те трябва да могат да разчитат на безусловната ви любов. Децата-Овни ценят високо искреността и усещат безпогрешно фалша. За сметка на това отвръщат искрено на симпатията със симпатия.

И не на последно място, много е важно с децата Овни да разговаряте интелигентно. Те са умни и лесно ще разберат вашите мотиви, ако разговаряте с тях като с равни.

Назад към всички статии